DevFest & Bizrupt

Το Google DevFest Greece έρχεται δυναμικά στο Ηράκλειο

To GDG Dev{elopers} Fest{ival} αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ προγραμματισμού. Περίπου 300 εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο παγκοσμίως από τις επίσημες κοινότητες προγραμματιστών των GDG {Google Developers Group}, κάνοντας το DevFest ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια τεχνολογίας. Στην Ελλάδα την εκδήλωση διοργανώνουν οι ομάδες των GDG Heraklion, GDG Thessaloniki, GDG Athens και WTM Greece.

Μετά την επιτυχημένη οργάνωση του GDG DevFest στο Ηράκλειο το 2015, με περισσότερους από 950 συμμετέχοντες, το φεστιβάλ ξαναέρχεται στην πόλη μας από τις 15 έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

Σκοπός του είναι να προβάλλει τα πιο σύγχρονα εργαλεία και καινοτόμα projects προγραμματισμού και να αναδείξει την ξεχωριστή κουλτούρα και γνώση των εξειδικευμένων προγραμματιστών, με επίκεντρο τις τεχνολογίες της Google. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από workshops, ομιλίες και συζητήσεις να ανακαλύψουν πρώτοι και να «πειραματιστούν» με τις ανερχόμενες τεχνολογίες, να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν, να αλληλεπιδράσουν και να δικτυωθούν γύρω από την ενεργή κοινότητα του προγραμματισμού.

Ενότητες και Ομιλητές

Οι ομιλητές του DevFest, που έρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία. Προγραμματιστές, Google experts και digital marketeers θα μιλήσουν για καίριες και εφαρμόσιμες θεματικές όπως Google Analytics, Google AdWords, Data Analysis, Tracking Systems, DoubleClick, Google Cloud, κα.

Όμως σε αυτό το DevFest, η οργανωτική ομάδα φιλοδοξεί στην λύση μιας πραγματικής πρόκλησης, τη σύνδεση δύο συχνά διαφορετικών οπτικών, αυτής του προγραμματισμού και αυτής του επιχειρηματικού κόσμου. Γι΄ αυτό και εστιάζει στην σύνδεση τους δημιουργώντας δυο θεματικές ενότητες, δίνοντας έμφαση στο πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να εφαρμοστούν πρακτικά από τις επιχειρήσεις με σκοπό την ανάπτυξη και εξέλιξή τους.

Οι δυο ενότητες είναι οι εξής :

  • Το Developer’s Track, η διαμορφωμένη υπό την οπτική του προγραμματισμού θεματική, θα αναφερθεί στις σύγχρονες τεχνολογίες του machine learning (νοημοσύνη των μηχανών), Android, Kotlin, VR & AR (εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα), Web τεχνολογίες και χρήση Microsoft ASP.NET για την ανάπτυξη λύσεων στο Google Cloud. Παράλληλα θα υπάρχουν codelabs και workshops με σκοπό τον “πειραματισμό” με τα Android Things και το Project Tango.
  • Στη συνέχεια το Business Track θα αποτελέσει μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών κατά την επιχειρηματική δραστηριότητα. Απευθύνεται σε όλους όσους παθιάζονται με τις τεχνολογίες και θέλουν να τις αξιοποιήσουν επιχειρηματικά χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Business Track το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 15:30, συνδιοργανώνεται από κοινού με την ομάδα του Bizrupt, την οποία ήδη γνωρίζετε από τη διοργάνωση των Open Coffee Heraklion events και τη δραστηριοποίηση της σε projects ανάδειξης και προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της συνεργασίας. Φιλοδοξία της ομάδας είναι να αποτελέσει το Ηράκλειο και η Κρήτη μια κοιτίδα που στηρίζει την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες, projects και events όπως είναι το GDG DevFest.

Στο Business Track θα παρουσιαστούν οι εξής ομιλίες:

  • Digital Transformation: First steps for a small local business

Ο Νίκος Καμπιτάκης, CEO της Webtrails, θα μιλήσει για το πώς μπορεί μια μικρή επιχείρηση να διαμορφώσει μία στρατηγική και να αξιοποιήσει τα ψηφιακά εργαλεία για την αύξηση των πωλήσεων, των πελατών και τη βελτίωση της παρουσίας της στον ψηφιακό κόσμο με σκοπό την εξέλιξη και ανάπτυξή της.

  • App Store Optimization

Η Εύη Κατσουλέρη, Growth Engineer της GrowthRocks, θα μιλήσει για τους τρόπους βελτιστοποίησης ενός mobile app ώστε να είναι μπορεί να εντοπιστεί κατά την αναζήτηση, να αυξάνονται οι λήψεις του και οι αγορές μέσα σε αυτό.

  • Gain Leading Insights for your product, Brand and Marketing

Ο Μάνος Περακάκης, Co-founder της Mentionlytics, θα παρουσιάσει τι χρειάζεται να “μετράει” μια επιχείρηση ώστε να αναπτύσσεται, να μαθαίνει και να ακούει τους πελάτες της, αντιλαμβανόμενη τι δημιουργεί αξία για τους ίδιους.

  • E-shops: Dos and Dont’s

Ο Μιχάλης Βελονάκης, Co-founder της JoinWeb, θα μιλήσει για το τι πρέπει να προσέχει μια επιχείρηση στη δημιουργία και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού της καταστήματος για να έχει σωστή παρουσία και πραγματικά αποτελέσματα στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  • Α/Β Τesting and Optimizing

Ο Πέτρος Περλεπές, Analytics Engineer της Growth, θα παρουσιάσει τρόπους εφαρμογής του A/B testing και Οptimizing, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις παρουσιάζοντας καλύτερα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες τους.

  • Google AdWords for Business

O Αντώνης Παπαχρυσάνθου, Google Adwords Consultant της Eyewide Digital Marketing Agency, θα μεταδώσει τις γνώσεις του για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του Internet marketing και των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις και τη χρήση των Google AdWords για την σωστή παρουσία τους στον ψηφιακό κόσμο.

Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση για όσα αναφέρθηκαν και πολλά άλλα trends όπως Facebook Ads, Analytics κ.α.

Εισιτήρια και agenda

Το GDG DevFest θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 17 Δεκεμβρίου στο “Hotel ibis Styles Heraklion Central”. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της διοργάνωσης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα δωρεάν εισιτήρια γενικής εισόδου, ή τα exclusive εισιτήρια για εξασφαλισμένη θέση και πολλές επιπλέον παροχές. Η ομάδα του Bizrupt έχει διασφαλίσει περιορισμένο αριθμό exclusive εισιτηρίων με 50% έκπτωση για την κοινότητά της. Για να τα αποκτήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό: Bizrupt κατά την αγορά του εισιτηρίου σας. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Exclusive Tickets 50% off