ABC Hub: ένα business incubator στην πόρτα μας!

UPDATE: Οι αιτήσεις συμμετοχής για το ABC Hub πήραν παράταση έως και τις 15 Οκτωβρίου! Έχεις ιδέες που θέλεις να κάνεις πράξη; Έχεις ακόμα την ευκαιρία να υποβάλλεις την αίτηση σου.


Έχουμε καλά νέα! Ή μάλλον έχουμε τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να σας κοινοποιήσουμε.

Παρά τα ανεβασμένα ποσοστά ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη -ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα- πολλά πράγματα λείπουν ακόμα από το νησί. Ελάχιστες προσπάθειες παρακολουθούμε να γίνονται, τόσο σε επίπεδο ανάδειξης καλών πρακτικών, όσο και υποστήριξης των Startups. Οι λέξεις accelarator και incubator μοιάζουν σχεδόν άγνωστες για τα τοπικά δεδομένα. Το σκηνικό όμως φαίνεται σταδιακά να αλλάζει.

Μία θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις, ή όπως αλλιώς θα ακούσετε να λέγεται ένα Business Incubator, έχει κάνει την εμφάνιση της το τελευταίο διάστημα. Το ABC Hub είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους νέους entrepreneurs έναν τρόπο να “χτίσουν” την επιχείριση τους σε ένα “εξωτικό” περιβάλλον με τη βοήθεια ειδικών και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Η ιδέα για το ABC Hub ξεκίνησε από δύο επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται διεθνώς, αλλά έχουν κατ’ επιλογή έδρα στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον Φρανκ Μαούνη, Co-Founder της Enartia και το Νίκο Καμπιτάκη, Founder της Webtrails. Δύο ανθρώπους που πολύ πιθανόν να έχεις συναντήσει σε κάποιο από τα event μας. Η επιθυμία και των δύο να βοηθήσουν το τοπικό οικοσύστημα των Startups να ανθίσει, συνένωσε τις δυνάμεις τριών co-working spaces και περισσότερων από 10 μεντόρων.

ABC Hub
Το ABC Hub υποστηρίζεται από μία ομάδα startup enthusiasts που πιστεύουν στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και θα παρέχουν σε νέους entrepreneurs τη γνώση και τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κάνουν την ιδέα τους μία πραγματική Startup. Εάν κι εσύ έχεις ιδέες που πιστεύεις ότι έχουν επιχειρηματική εφαρμογή και χρειάζεσαι βοήθεια για να ξεκινήσεις, τότε σε ενδιαφέρει σίγουρα!

Πώς θα λειτουργήσει;

Έως και τις 29 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα στοιχεία, την ιδέα και το business plan τους μέσω της φόρμας που θα βρουν εδώ. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τους μέντορες και πιθανόν να ακολουθήσει μία διαδικασία συνεντεύξεων για τις ομάδες που θα προκριθούν. Τρεις ομάδες θα επιλεχθούν στο τέλος για να ενταχθούν δωρεάν στον πρώτο κύκλο του incubator, που θα ξεκινήσει των Οκτώβριο και θα διαρκέσει τρεις μήνες!

Στη διάρκεια αυτών των τριών μηνών και οι τρεις ομάδες θα έχουν ένα σύνολο παροχών:

  • Χώρο εργασία – Κάθε ομάδα θα εργάζεται σε ένα από τα συνεργαζόμενα co-working spaces. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τα άτομα που εργάζονται ήδη στους χώρους αυτούς.
  • Mentorship – Περισσότεροι από 10 μέντορες θα παρέχουν τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους για να βοηθήσουν τις ομάδες στα δύσκολα επιχειρηματικά μονοπάτια.
  • Tooling – Εκτός από τον κατάλληλο χώρο και τους ανθρώπους χρειάζονται και τα απαραίτητα εργαλεία που θα βοηθήσουν στο implementation. Δύο σημαντικές συνεργασίες έχουν εξασφαλιστεί ήδη! Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος AWS Acivate for Startups της Amazon και την Google Cloud Platform for Startups, με συνολικό ωφέλιμο budget $25.000 και υποστήριξη από τις εταιρίες.
  • Δικτύωση και προώθηση – Θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ειδικούς σε διαφορετικούς τομείς της επιχειρηματικότητας, αλλά και άλλους entrepreneurs.

Ποιους αφορά;

Το ABC Hub απευθύνεται σε όλους τους νέους, εν δυνάμει entrepreneurs που έχουν μία ή περισσότερες ιδέες και ένα βασικό business plan για την ανάπτυξή τους. Στοχεύει αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που μένουν στην Κρήτη. Εξάλλου μπορεί να θέλεις να επισκεφτείς το νησί και να δουλέψεις από εδώ για τρεις μήνες. Μην χάσεις την ευκαιρία!

Περισσότερες πληροφορίες για το ABC Hub θα βρεις στο site, αλλά και στη σελίδα στο FB.

Extra πληροφορία: Στην ομάδα του ABC Hub συμμετέχουν ως μέντορες τρία άτομα της ομάδας του Open Coffee Heraklion. πράγμα που μας κάνει ως ομάδα να χαιρόμαστε διπλά γι’ αυτό το νέο.