9o Open Coffee Heraklion

9o Open Coffee Heraklion

Μπορεί η τεχνολογία να μην είναι μονόδρομος για μία startup, αποτελεί όμως έναν πολύ σημαντικό πυλώνα για πολλές επιχειρήσεις και μπορεί να χαρακτηριστεί επιταχυντής καινοτομίας. Δύο σημαντικοί λόγοι για να αφιερώσουμε το 9ο Open Coffee Heraklion σε αυτήν και να παρουσιάσουμε δύο παραδείγματα επιχειρήσεων που χωρίς την τεχνολογία δεν θα μπορούσαν όχι απλά να αναπτυχθούν, αλλά ούτε να ξεκινήσουν την δραστηριοποίηση τους.

H 9η συνάντηση μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου στα κεντρικά της Παγκρήτιας Τράπεζας. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:00 και οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30. Οι άνθρωποι που θα μοιραστούν μαζί μας τις επιχειρηματικές τους ιστορίες είναι:

 • Ο Βαγγέλης Αντωνιάδης, Co-Founder & CEO | Cytech
  H Cytech εδώ και σχεδόν 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του mobile λογισμικού για επιχειρήσεις. Η πορεία ανάπτυξης της μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν ήταν ούτε γραμμική αλλά ούτε και εύκολη. Ήταν και είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και διδακτική. Ο Βαγγέλης θα μας μιλήσει για τον ρόλο που έπαιξε η τεχνολογία ώστε η Cytech να εξελιχθεί και να μείνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Θα μας μιλήσει όμως και για το μέλλον και τους νέους τους στόχους, ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και για τον καθορισμό της στρατηγικής της εταιρείας.
 • Ο Ευάγγελος Παππάς, Founder & CSO | RTsafe
  H RTSafe είναι μία τεχνολογική εταιρεία ιατρικής, η οποία έχει αναπτύξει μια μοναδική προσέγγιση διασφάλισης ποιότητας που ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια και την ακρίβεια της ακτινοθεραπείας για τον καρκίνο και άλλες ιατρικές παθήσεις. Συνδυάζει την τεχνογνωσία στην ιατρική φυσική με υψηλής ακρίβειας τεχνολογία 3D εκτύπωσης. Έτσι, οι ανατομικά ακριβείς εικόνες επιτρέπουν στους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να σχεδιάζουν πιο ακριβείς επεμβάσεις θεραπείας για κάθε ασθενή, κι επίσης βοηθούν τους καινοτόμους στην τεχνολογία ακτινοθεραπείας να τελειοποιούν τα προϊόντα τους. Επιτυγχάνεται έτσι αποτελεσματικότερη εξατομικευμένη θεραπεία και μείωση του κινδύνου για τον ασθενή. Ο Ευάγγελος θα μας μιλήσει για όλα αυτά, αλλά και για τη δημιουργία και την εξέλιξη της RTsafe.

Εκτός, όμως, από τις ιστορίες των δύο τεχνολογικών εταιριών, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση ενός “Starup Survival Guide” αλλά και ενός προγράμματος acceleration. Αναλυτικά:

 • Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director | Envolve Entrepreneurship
  O Αλέξανδρος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του οργανισμού και την υλοποίηση της στρατηγικής παροχής υποστήριξης της startup κοινότητας στην Ελλάδα, μέσα από τρεις βασικούς άξονες: Εκπαίδευση, Πόροι & Βραβεία. Έχει βρεθεί ξανά στο Open Coffee Heraklion, παρουσιάζοντας το Envolve Award Greece. Αυτήν τη φορά έρχεται με έναν οδηγό επιβίωσης, καθώς η επιβίωση στο startup οικοσύστημα επιφυλάσσει δυσκολίες και εμπόδια. Ο Αλέξανδρος με το “Startup Survival Guide”, θα παρουσιάσει έναν “οδηγό επιβίωσης” για τα πρώτα βήματα στον κόσμο των startups. Μέσα από παραδείγματα θα δώσει συμβουλές για αυτά που πρέπει, αλλά και για αυτά που δεν πρέπει να κάνει (Dos & Don’ts) ένας νέος επιχειρηματίας.
 • Μαρία Κοκίδου, Content & Innovation Strategist | Found.ation
  To Found.ation είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας και καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, ενεργώντας ως κόμβος για startups, ως επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού για επιχειρήσεις και ως τεχνολογική εκπαιδευτική κυψέλη. Συνδέει εταιρείες, startups και νέα ταλέντα σε ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας. Από το 2015 είναι αποκλειστικός συνεργάτης του EIT Digital για τα ανατολικά Βαλκάνια. Η Μαρία, ως υπεύθυνη των δράσεων του EIT Digital για την Ελλάδα και άλλες 4 χώρες, θα μιλήσει για το ελληνικό startup οικοσύστημα, τους λόγους για τους οποίους μόνο 1-4% των εταιρειών καταφέρνουν να πάρουν τελικά χρηματοδότηση, καθώς και το πρόγραμμα acceleration του EIT Digital που προσφέρει από €15.000 σε 10 ομάδες.

Στο Open Coffee αγαπάμε το networking, γι’ αυτό ανοίγουμε τις πόρτες μας νωρίτερα και ο καφές Illy από το Coffee Cloud θα είναι εκεί για να μας υποδεχτεί. Αλλά και μετά το τέλος των παρουσιάσεων, υπάρχει πάντα χρόνος για περισσότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και ιδεών. Η μπύρα Σόλο και η Σταματάκης “Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική” θα είναι εκεί μαζί μας, για να σπάσουν τον πάγο! To 9ο Open Coffee Heraklion πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Europe Direct Crete. Για τον ήχο μας θα φροντίσει το ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ (Παπαδάκης Απόστολος) και για τον φωτισμό η Sound Project. Ενώ, χορηγοί επικοινωνίας είναι: KISS FM 9.61, ALPHANEWS 106.2, MUSIC CLUB 105.8 και Επιχειρώ.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως οι θέσεις περιορισμένες. Γι’ αυτό δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ: .