Το καλοκαίρι, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, πέρασε.
Και θα μου πεις, τι σχέση έχει αυτό με το Open Coffee!
Και θα σου απαντήσουμε, πως έχει και πολύ μεγάλη μάλιστα. Γιατί όσο μετά τη δουλειά τρέχουμε στις παραλίες, όσο πηγαίνουμε για camping τα Σαββατοκύριακα ή έχουμε το γάμο του φίλου ή τη βάφτιση του παιδιού του φίλου -παραδέξου το, κι εσύ τα ίδια ζεις- meet up “όπως πρέπει” δεν μπορεί να γίνει!
Συνεπώς, ευτυχώς που έφτασε επιτέλους ο Οκτώβρης για να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας ρουτίνα. Το Open Coffee Heraklion χτυπάει καμπανάκι προσέλευσης κοινού, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!
Το 7ο Open Coffee Heraklion έρχεται με αέρα τοπικής καινοτομίας, δίνοντας βήμα σε τρεις Κρητικές επιχειρήσεις. Για εμάς, η καινοτομία δεν βρίσκεται μόνο στην τεχνολογία, θα τη συναντήσεις με πολλές μορφές, από τις διαδικασίες που ακολουθεί μια επιχείρηση, τις γραμμές παραγωγής, τα ίδια τα προϊόντα της, μέχρι και τους τρόπους πρόσληψης του προσωπικού της. Γι’ αυτόν το λόγο, στο 7ο event θα ακούσουμε τρεις διαφορετικές επιχειρηματικές ιστορίες.
Οι πόρτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα ανοίξουν, όπως πάντα, στις 18:00. Αυτήν τη φορά αλλάζουμε αίθουσα! Για τις ομιλίες θα μεταφερθούμε έναν όροφο επάνω από τον συνηθισμένο χώρο του cafe που συναντιόμασταν έως τώρα. Όμως, ανεβαίνοντας πέρνα από εκεί γιατί ο καφές Illy από τη Νότιο Χώρα θα ετοιμάζει για εσένα το πιο κατάλληλο συνοδευτικό για ένα Open Coffee… καφέ από τους λίγους.
Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30, οι οποίες είναι:
- Team of Σόλο Beer
O Kjetil, o Νικόλας και ο Κωστής, Founder & Head Brewer, General Manager και Marketing Communication Manager αντίστοιχα, θα μας πουν τα πάντα για τη Σόλο, μια craft μπύρα με ψυχή! Πώς ξεκίνησε σαν ιδέα, το μοντέλο επιχειρηματικότητας που ακολούθησαν αρχικά και μέχρι να φτιάξουν το ζυθοποιείο τους, τα εμπόδια που συνάντησαν στην πορεία τους και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς, την γραφειοκρατία και τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις μιοκροζυθοποιίες. Θα μοιραστούν μαζί μας πληροφορίες για τον κλάδο και την εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια, αλλά και το όραμα τους για το μέλλον. Έχουν υποσχεθεί, ακόμη, μια παρουσίαση του νέου ζυθοποιείου τους! - Χαράλαμπος Κιαγιάς, Founder | Escargot de Crete
Ο Χαράλαμπος θα μας μιλήσει για μια ιδιαίτερη περίπτωση επιχείρισης, με αντικείμενο την παραγωγή καινοτόμων φυσικών προϊόντων σαλιγκαριών. Γιατί οι χοχλιοί δεν είναι καλοί μόνο μπουμπουριστοί! Ο ίδιος, φυσικός στο επάγγελμα, στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του επέλεξε να διαβεί εκείνο το μονοπάτι όπου θα μπορούσε να προσφέρει σαν άνθρωπος τα μέγιστα, ιδρύοντας την Escargot de Crete. Η εταιρία διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο τμήματα, ένα τροφίμων κι ένα καλλυντικών, και διακρίνεται για τις παγκόσμιες καινοτομίες της σε καθ’ ένα από αυτά. - Βαγγέλης Γράσσος, Founder & CEO | Pelatologio.gr
Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2007 με ένα “κλειστού κύκλου επιχειρήσεων” project το οποίο εξελίχθηκε στο pelatologio.gr του 2017, θα μας πει ο Βαγγέλης. Και θα μας απαντήσει στην βασική ερώτηση, πώς από ένα project που καλύπτει τις ανάγκες της δικής σου επιχείρησης φτάνεις να δημιουργήσεις μια cloud εφαρμογή CRM/ERP, η οποία προσφέρει SAAS υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενώ, δεν θα παραλείψει να μας εξηγήσει πώς λειτουργεί η εφαρμογή και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που την κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά.
Στο Open Coffee αγαπάμε το networking, γι’ αυτό μετά το τέλος των παρουσιάσεων υπάρχει πάντα χρόνος για περισσότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και ιδεών. Η μπύρα Σόλο με τη μοναδική Θάλασσα – Gose (με νότες από θαλασσινό αλάτι Σφακίων) και η Σταματάκης “Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική” θα είναι μαζί μας, για να “διευκολύνουν” τις συζητήσεις! Το 7ο Open Coffee Heraklion πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Europe Direct Crete.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως οι θέσεις περιορισμένες. Γι’ αυτό δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ!