3o Open Coffee Heraklion - After event

3o Open Coffee Heraklion | Καλό χειμώνα!

Ζούμε στην Κρήτη, με τις 2800 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Η ευχή “καλό χειμώνα” δεν θα έλεγες ότι είναι η αγαπημένη μας. Το Open Coffee Heraklion, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, σήμανε κυριολεκτικά την έναρξη της χειμερινής περιόδου με το 3ο του event στις 30 Σεπτεμβρίου -την πρώτη βροχερή ημέρα για το Ηράκλειο.

Κανέναν όμως δεν πτόησε η βροχή! Περίπου 130 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν την αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τον ενθουσιασμό και το χαμόγελό τους!

3ο Open Coffee Heraklion - people

Το 3ο Open Coffee Heraklion ήταν αφιερωμένο στην τοπική επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται από νέους ανθρώπους με ευρηματικούς τρόπους. Οι παρουσιάσεις αφορούσαν επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα και, αξιοποιώντας την καινοτομία, δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Πρώτος ομιλητής μας ήταν ο Δημήτρης Μακρυλάκης, Founder & CEO της Cretland (Cretalicious). Μοιράστηκε μαζί μας 13 χρήσιμες συμβουλές που έχουν προκύψει από την μέχρι σήμερα επιχειρηματική του πορεία. Έγινε φανερό, μέσα από την ομιλία του, ότι για μια επιτυχημένη εξέλιξη δεν χρειάζονται μόνο οι τεχνικές γνώσεις ή ένα σωστό προϊόν. Είναι απαραίτητη μία επιχειρηματική οπτική τέτοια που θα σε φέρνει αντιμέτωπο με τους φόβους σου, θα σε κινητοποιεί να ρισκάρεις και να μην υπεραναλύεις όταν δε χρειάζεται και, τελικά, θα είναι ο οδηγός σου στις επιχειρηματικές σου αποφάσεις.

Τη σκυτάλη έλαβαν η Χριστίνα – Ελπίδα Ξιφαρά και ο Μιχάλης Κόκκινος, Co-founders της Double O Sunglasses & Woodcrafts. Η Χριστίνα και ο Μιχάλης έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα! Μας παρουσίασαν την εξέλιξη της Double O από το 2013 έως και σήμερα και μοιράστηκαν μαζί μας μυστικά, τόσο για τη σημασία του marketing σε ένα νέο προϊόν και την εύρεση αγορών και πελατών, όσο και την ανάγκη να επικοινωνείς την ιδέα σου στον περίγυρό σου, να συνεργάζεσαι για την εξέλιξή της και να μην μένεις στάσιμος σε ένα επιτυχημένο προϊόν.

Τέλος, η Κατερίνα και ο Γιώργος Γιανναδάκης, Co-owners της Υφαντουργία Κρήτης & Co-founders της Barbabu Aprons, μας μίλησαν για το πώς παρέλαβαν την οικογενειακή τους επιχείρηση και της ξαναέδωσαν την αίγλη του παρελθόντος μέσα από ένα νέο και καινοτόμο brand, διατηρώντας πρώτα απ’ όλα την αγάπη τους για την επιχείρηση, μαθαίνοντας από την τεχνογνωσία του παρελθόντος και ακούγοντας παράλληλα τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Συνοδοιπόρος στο έως τώρα ταξίδι μας είναι το Crop και η καταπληκτική ομάδα του, που υποδέχεται εσάς κι εμάς με τα υπέροχα αρώματα του καφέ που σερβίρει, αλλά και τα γλυκά και αλμυρά σνακ! Μαζί τους και η μπύρα Σολο που βοηθάει πάντα στο σπάσιμο του πάγου μεταξύ των παλιών και των νέων συμμετεχόντων.

3o Open Coffee Heraklion - Smiles

Το Open Coffee Heraklion είναι μια συλλογική προσπάθεια. Η ομάδα μας βάζει τα δυνατά της κάθε φορά, όμως τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχαμε στο πλάι μας, εκτός από τους παραπάνω συνεργάτες, και όλους τους ανθρώπους του Μουσείου που μας φιλοξένησαν στον δικό τους χώρο και μας έκαναν να τον νιώσουμε για λίγο δικό μας!

Αυτό που κρατάμε από το 3ο event μας είναι η αισιοδοξία που είδαμε στα μάτια των συμμετεχόντων, αισιοδοξία για να κάνουν πράξη τις δικές τους ιδέες. Αλλά και την ανάγκη που έχει η πόλη του Ηρακλείου γι’ αυτήν την αισιοδοξία και την κινητοποίηση. Φιλοδοξούμε, εξάλλου, να γίνει το Ηράκλειο μια πόλη που στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα!


Υπολογίζουμε ότι το 4ο Open Coffee Heraklion θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Νοέμβρη. Στο μεταξύ, όμως, μπορείς να μαθαίνεις νέα μας μέσα από το blog μας κάνοντας
subscribe στο Newsletter μας, την Facebook Page μας, τη σελίδα μας στο Meetup.com και το LinkedIn.