2ο Open Coffee Heraklion - StartUp

2o Open Coffee Heraklion και συνεχίζουμε…

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί σταθμοί στη διάρκεια ζωής μίας StartUp: εν αρχή ην η ιδέα, που θα δώσει τη σκυτάλη στην ανάπτυξη, για να φτάσουμε στην “ώρα της κρίσης” -της απόφασης αν συνεχίζουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα ή αν πρέπει να κάνουμε την ηρωική έξοδο. Κάθε ένας από τους σταθμούς αυτούς έχει τη δική του βαρύτητα και μικρά μυστικά επιτυχίας, τα οποία θελήσαμε να εξερευνήσουμε στο 2ο Open Coffee Heraklion.

Η δεύτερη συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου, αυτή τη φορά σε ένα καινούργιο co-working space, το POM (Point Of Meeteing). Αν βρέθηκες εκεί, θα πρόσεξες ότι υπήρχε ποικιλία στους τομείς δραστηριοποίησης των συμμετεχόντων, αλλά και στις ηλικίες. Πράγμα ευχάριστο, καθώς επιδίωξη μας είναι να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους ανήσυχους και δραστήριους ανθρώπους, που θέλουν να είναι ενήμεροι για θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και τεχνολογίας, και έχουν έντονο το αίσθημα της συνεργασίας για την επιτυχία.

Το πρώτο πράγμα που έβλεπε κάποιος μόλις έφτανε στο POM ήταν τα χαμογελαστά πρόσωπα της ομάδας του Crop που βρίσκονταν στο χώρο από νωρίς, για να είναι όλα έτοιμα ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ, το τσάι μας και κάποια γλυκά σνακ πριν ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αλέξης Κομσέλης, Director του ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), που έδωσε τις αρχικές αλλά βασικές κατευθύνσεις για το πώς μπορεί μια ιδέα να γίνει επιχειρηματικό πλάνο. Μας ανέλυσε πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη δική του πρώτη επιχειρηματική προσπάθεια και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσει ώστε να θέσει τις σωστές βάσεις για να είναι επιτυχημένη. Απολαύστε την ομιλία του στο βίντεο παρακάτω!

Ο Νικόλαος Μωραϊτάκης, Information & Communication Manager του Europe Direct Crete, στη συνέχεια, μίλησε για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Παρουσίασε τα κανάλια επικοινωνίας και ενημέρωσης που υπάρχουν, μέσα από τα οποία όποιος ενδιαφέρεται θα μπορούσε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα εργαλεία που προσφέρονται από την Ε.Ε. βάση των αναγκών του.

Ο Μάνος Μοσχούς, Co- Founder & CTO της AbZorba Games, ήταν ο τελευταίος ομιλητής, o οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο των παρουσιάσεων περνώντας από την “θεωρία” στην πράξη. Ως ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας AbZorba Games μίλησε για το ξεκίνημα της ομάδας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τις στιγμές απόλυτης ευτυχίας που έζησαν αλλά και για την απόφαση τους να πουν το μεγάλο ναι και να δεχτούν το 2015 την πρόταση για “exit” που έγινε από την Αυστριακή Novomatic/Greentube -μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών στον κόσμο.

Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες ήθελαν να αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές κάνοντας ερωτήσεις που έδιναν περισσότερη τροφή για διάλογο και σκέψη. Για σχεδόν δύο ώρες είδαμε και ακούσαμε πολλά, καταφέραμε να συζητήσουμε όμως ακόμα περισσότερα αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, στον κήπο του POM, παρέα με την κρητική μπύρα Σόλο. Μαζευτήκαμε σε “πηγαδάκια”, ο κόσμος των οποίων εναλλασσόταν μεταφέροντας μια όμορφη ενέργεια σε όλους όσους παρέμειναν για το καθιερωμένο networking. Κάποιοι ξεκίνησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ομιλητές ή με άλλους παρευρισκόμενους, κάποιοι αντάλλαξαν επαγγελματικές κάρτες, ενώ άλλοι συζήτησαν για ενδεχόμενες συνεργασίες. Όλοι φύγαμε λίγο πιο γεμάτοι έχοντας ακούσεις τις εμπειρίες και τις συμβουλές των ομιλητών.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που ήρθατε αλλά και όσους δεν καταφέρατε να είστε εκεί και αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το κείμενο. Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα!

Μείνε συντονισμένος μαζί μας, γιατί μπορεί να έχει έρθει δυναμικά το καλοκαίρι όμως εμείς συνεχίζουμε… Μπορείς να μαθαίνεις νέα μας μέσα από το blog μας κάνοντας subscribe στο Newsletter μας, την Facebook Page μας, τη σελίδα μας στο Meetup.com και το LinkedIn.