19o Open Coffee Heraklion

19o Open Coffee Heraklion // Hybrid

Το τελευταίο Open Coffee Heraklion για το 2021 έρχεται το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά στο Ηράκλειο.

Το event θα είναι υβριδικό, διατίθενται 25 θέσεις καθήμενων συμμετεχόντων στο Μουσείο, πέραν της ομάδας διοργάνωσης και των ομιλητών. Και παράλληλα, οι ομιλίες θα μεταδοθούν online. Τα εισιτήρια για το Μουσείο είναι first-come-first-served, είναι απαραίτητο να προσκομίσεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της covid-19. Δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε κόσμο που δεν έχει κλείσει θέση εκ των προτέρων.

Για τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το event online, χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή για να μπορέσουμε να στείλουμε μέσα στις επόμενες μέρες το link παρακολούθησης.

Στο 19ο meetup θα φιλοξενήσουμε δύο ομιλίες…

  1. Δημήτρης Κουτσιούλης, CEO & Co-founder, EnzyQuest
    Η EnzyQuest είναι μια νέα εταιρεία βιοτεχνολογίας. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 2019 και εδράζεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Αντικείμενο της είναι η ανάπτυξη ενζύμων/αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται σε ερευνητικές μεθόδους στη Βιοτεχνολογία και στη Μοριακή Διάγνωση. Ενδεικτική εφαρμογή των προϊόντων της EnzyQuest είναι η μοριακή διάγνωση ιών, όπως του κορονοϊού. Είναι εντυπωσιακό ότι είναι και η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που, μεταξύ άλλων, δεν εισάγει αλλά παράγει και διαθέτει το δικό της κιτ RT-PCR για την ανιχνευση του SARS CoV2. Η παραγωγική γραμμή της EnzyQuest, είναι πιστοποιημένη με διεθνή πρότυπα καθιστώντας την πρώτη στο Ελληνικό οικοσύστημα στον χώρο της μοριακής διάγνωσης. Στο ίδιο πλαίσιο έχει λάβει τη σχετική αδειοδότηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Πέρα από την παραγωγή, η EnzyQuest ποντάρει και στην καινοτομία, με ενδεικτικό παράδειγμα τη χρήση υπολογιστικών συστημάτων για την ταυτοποίηση και ανακάλυψη ενζύμων με νέες ιδιότητες και πρωτοπόρες εφαρμογές. Στις πρόσφατες επιτυχίες της εταιρείας συγκαταλέγονται η ανάπτυξη μοριακής τεχνικής για την ανίχνευση μεταλλαγών του κορονοϊού συνδράμοντας στον επιδημιολογικό τους έλεγχο, καθώς και η ανάπτυξη και εφαρμογή του πρωτοκόλλου ανίχνευσης του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Με τη συνεχή προσθήκη παραδοσιακών και καινοτόμων προϊόντων, η EnzyQuest φιλοδοξεί να αναπτυχθεί και καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά της Μοριακής Διάγνωσης, έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους διεθνώς.
  2. Μαριλένα Μαραγκού, Co-founder & Project Coordinator, Youthmakers Hub
    Τo Youthmakers Hub (ΥΜΗ) είναι ένας Οργανισμός νέων ο οποίος έχει βάση την Αθήνα αλλά λειτουργεί και δρα σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να ενδυναμώσει τους νέους μέσω της απόκτησης σύγχρονων δεξιοτήτων και εργαλείων του μέλλοντος. Βασικοί πυλώνες του είναι η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός και η Αφρική, ενώ στόχος του είναι η εκπαίδευση και η ενδυνάμωση των νέων, κυρίως με skills του 21ου αιώνα (soft, digital & entrepreneurial skills). Στόχος είναι να δώσουν στους νέους τα μέσα ή τον τρόπο για να αποκτήσουν τα μέσα, επιτρέποντας τους να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν.

Open… coffee & beer!

Η μπύρα Σόλο υποστηρίζει το Open Coffee Heraklion από το 1ο event και συνεχίζει. Στο τέλος της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε απολαμβάνοντας τη μπύρα μας και στην αρχή, όσο περιμένετε να ξεκινήσει το event, μπορείτε να πιείτε έναν τονωτικό καφέ.
Υποστηρικτής του event είναι το Europe Direct Crete.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους όσους δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν, για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν, να γνωρίσουν ανθρώπους μέσα από το χώρο αυτό, να ανταλλάξουν ιδέες ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες.